Suunnittelu­palvelut

Suunnittelun erikoisalueitamme ovat silta-, rakenne- ja vesirakennesuunnittelu.

Tutustu »

Rakenne­suunnittelu­referenssit

Tutustu toteuttamiimme rakennesuunnittelukohteisiin.

Tutustu »

Silta­suunnittelu­referenssit

Tutustu toteuttamiimme siltasuunnittelukohteisiin.

Tutustu »

Ota yhteyttä!

Päätoimipaikkamme sijaitsee Espoon Kilossa ja sivutoimipaikka Kuopiossa.

Tutustu »

Silta- ja rakennesuunnittelun asiantuntija

Vahvaa osaamista monenlaisiin rakennushankkeisiin

Insinööritoimisto Pontek Oy on vuonna 1966 toimintansa aloittanut rakennesuunnittelutoimisto. Tarjoamme asiakaslähtöistä ja monipuolista suunnittelupalvelua yksityisille ja julkisille rakentajille. Päätoimipaikkamme sijaitsee Espoon Kilossa, mistä toimialueemme ulottuu koko Suomeen. Olemme osa Solwers konsernia, katso video.

Erikoisalana rakenne- ja siltatekniikka

Ydinosaamistamme ovat rakennetekniikka ja siltatekniikka. Sivutoimialojamme ovat vesirakennustekniikka sekä tutkimus- ja kehitystyö. . Suunnittelemme erilaisia rakennuksia ja rakennusten peruskorjauksia sekä siltoja betonista, teräksestä ja puusta. Lue lisää silta- ja rakennesuunnittelusta sekä muista palveluistamme.

Suunnittelutyön kaikilla osa-alueilla tavoitteemme on tuottaa kestäviä, luotettavia ja kokonaistaloudellisia rakenneratkaisuja, joissa otetaan huomioon myös ympäristön vaatimukset. Onnistunut lopputulos syntyy hyvässä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Joustavaa ja asiakaslähtöistä palvelua

Toimintaamme ohjaa hyvä palveluasenne, joustavuus ja yhteistyövalmius. Yrityksemme vastuullisen ja laadukkaan suunnittelutyön perustana on ammattitaitoinen ja kokenut henkilöstö, johon noin 30 henkilöä. Parannamme ja kehitämme toimintaamme ja tietotaitoamme, jotta voimme pitää suunnittelutyömme laadun korkealla. Lue lisää Insinööritoimisto Pontek Oy:n toiminnasta.

Laajaan asiakaskuntaamme kuuluvat eri alojen yritykset, julkisen sektorin toimijat sekä yksityiset rakennuttajat. Voit tutustua toimeksiantoihin tarkemmin referensseissämme.

Ota yhteyttä, keskustellaan lisää

Insinööritoimisto Pontek Oy on luotettava ja kokenut kumppani silta-, vesirakenne- ja rakennesuunnittelun toimeksiantoihin. Keskustellaan lisää hankkeesi suunnittelusta ja rakentamisen käynnistämisestä. Ota yhteyttä!

Ajankohtaista

Pontekille uusi toimitusjohtaja

 

Diplomi-insinööri Samuli Ojanperä on nimitetty Insinööritoimisto Pontek Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2022 alkaen. Hän on siirtynyt tehtävään toisesta Solwers-konsernin yhtiöstä, Rockplanista, jossa toimi vuodesta 2017 rakennesuunnittelun toimialapäällikkönä ja viime vuosina myös yrityksen johtoryhmän jäsenenä.
Pontekin toimitusjohtajana vuodesta 2014 työskennellyt Pertti Määttä jatkaa yhtiön palveluksessa vanhempana konsulttina.

Pontekin kilpailutyö voitti Oulussa

 

Pontek Oy:n kilpailutyö Siivenkantama voitti Oulun kaupungin yhdessä RILin kanssa järjestämän Hartaansillan insinööritaitokilpailun. Siivenkantama on kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka luo Oulujoen suistomaisemaan kevyen lintumaisen hahmon tunnusmerkiksi Hartaanselänrannan uudelle asuinalueelle.

 

Lue lisää täältä.

 

Projekteista:

 

Servaali arkistotilat

Arvokiinteistön laajentaminen kadun alle etenee ja betonivalut valmistuvat aikataulua nopeammin.

 

 

Sörnäisten metroasema, lippuhallitason peruskorjaus

Korjaustyöt on aloitettu.

 

Viherlaakson koulu ja lukio

Viherlaakson koulun ja lukion rakennus nro 4:n perustustyöt ovat alkaneet.

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus, Kuopio
Projektissa on edetty louhintavaiheeseen.